Rakott zöldbab (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Főtt, Párolt, Csőben sült, Rakott, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A zöldbabot 2 gerezd fokhagymával és sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. 2 evőkanál olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk és a ledarált sertéshúst hozzáadva, kevergetve, fehéredésig sütjük. A maradék zúzott fokhagymával, paprikával, borssal, sóval ízesítjük és kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Egy tepsit a maradék olajjal kikenünk és zsemlemorzsával beszórunk. Beleterítjük a zöldbab felét, rásimítjuk a húsmasszát és beborítjuk a zöldbab másik felével. A tojásokat és némi sót elkeverjük a tejfölben és ráöntjük a zöldbabra. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 45 percig sütjük. Tálalás előtt 10 percig pihentessük, majd kockára vágva tálaljuk. Előre elkészíthető, csak sütni kell frissen. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||