Sült oldalas 1. (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Kemence, Alufólia, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A megmosott oldalast féltenyérnyi darabokra vágjuk megsózzuk, megborsozzuk és köménymaggal megszórjuk. Tepsibe tesszük, mellészórjuk a megpucolt fokhagymát és a félfőre vágott hagymát, majd ujjnyi vizet öntünk alá. A tepsit alufóliával szorosan lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőben egy órát pároljuk. Félidőben ránézünk, és ha szükséges az elfőtt vizet pótoljuk. A fóliát levéve visszatesszük a sütőbe és egyszer egyszer megforgatva, a szaftjával locsolgatva, kb. fél óra alatt pirosra sütjük. Hagymás tört burgonyával és vegyes savanyúsággal kínáljuk, de pirospaprikával meghintve, kenyérrel is finom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||