Szűzpecsenye póréval és kéksajttal töltve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
2 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 db szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A póré fehér részét akkorára vágjuk, mint a sertésszűz, majd citrommal, cukorral és sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. A szűzpecsenyét gondosan lehártyázzuk és hosszában y alakban bevágjuk és tenyerünkkel lappá ütögetjük. Sóval, borssal fűszerezzük és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Eredeti alakjára visszahajtva egy órát hűtőben pihentetjük. Kihajtva megkenjük, az egy evőkanál olajjal elkevert sajttal, a közepére fektetjük a pórét, majd visszahajtjuk eredeti formájára és konyhai zsineggel körbe kötjük. A maradék felforrósított olajon, sütőálló serpenyőben, minden oldalát körbe sütjük, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. Ne tovább, mert kiszárad.
Ferdén felszeletelve, párolt zöldséggel és burgonyapürével tálaljuk.