Borjúrolád paradicsommártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A húst felszeleteljük, majd fólia alatt kissé kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal meghintjük. A szeletelt bacont egymás mellé fektetjük és a hússzeleteket ráhelyezve, roláddá tekerjük, majd ujjnyi darabokra vágjuk és bambuszpálcával megtűzzük. A felhevített olajon a roládok mindkét oldalát megpirítjuk, majd a bor felét aláöntve, fedő alatt, kislángon puhára pároljuk, ha megpuhult zsírjára sütjük és a szeleteket kivéve, melegen tartjuk. A paradicsomot leszürjük és kézzel szétnyomjuk. A hagymát apró kockára vágjuk. Serpenyőt ismét felhevítve, megpirítjuk a hagymát, ha megpirult rádobjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele bazsalikomot és csipetnyi cukrot, majd ráöntve a maradék bort, kevergetve, főzzük mártás sűrűségűre. ízlés szerint tehetünk bele citromlét és ha szükséges még fűszerezzük. A húsroládokat előmelegített tálra tesszük, a mártással leöntjük, bazsalikomlevelekkel és citromgerezdekkel tálaljuk. Főtt szélesmetélt a hozzáillő köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||