Miccs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
30 dkg borjúhús 120 19.5 4.5 0.3 0 70
1 adag fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húsokat kétszer daráljuk le, majd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük ízlés szerint. Gyúrjuk alaposan össze a szódabikarbónával és pihentessük a hűtőben néhány órát, majd a masszából vizes kézzel formázzunk ujjnyi kolbászkákat és grillrácson, parázs fölött süssük meg.
Friss puha kenyérrel, paradicsommal, paprikával és hagymával kínáljuk.