Znojmói pecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hideg téli napokra, Párolt, Kukta, Sós, Meleg, Savanyú, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
25 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
5 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
60 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhahúst két csíkokra vágott uborkával tűzdeljük meg és kössük körbe konyhai zsineggel. A zöldségeket vágjuk kockára és az olaj felén pirítsuk meg, majd tegyük kuktába. A húst az olaj másik felén süssük körbe és tegyük a zöldségek tetejére. Öntsük rá a húsalaplét, dobjuk bele a fűszereket és a sípolástól számított 25 perc alatt pároljuk puhára. Vegyük ki a húst a szaftból, a szaftból dobjuk ki a babért és a borsot, turmixoljuk le és dobjuk bele a kockára vágott uborkát, ha nem elég sűrű a liszttel habarjuk be. Az ízét uborkalé és só hozzáadásával erősítsük, majd a vékonyra szeletelt hússal melegítsük össze.
Knédlivel vagy burgonyafánkkal tálaljuk.