Sült töltött paprika (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Böjt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A rizst megsózzuk és leöntjük térfogatának megfelelő mennyiségű vízzel, majd felforraljuk és a lángot lekapcsolva hagyjuk, hogy a vizet magába szívja. Közben az olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk és az apróra vágott gombát rádobva, addig kevergetjük erős lángon, amíg a levét elfövi, majd hűlni hagyjuk. A gombába keverjük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, a felkockázott mozzarellát és ízlés szerint fűszerezzük, majd összeforgatjuk a tojással és az előfőzött rizs felével. A kaliforniai paprikák harmadát levágjuk, az ereket, a magokat és a belső csumát kivágjuk, de a zöld szárát hagyjuk meg. A gombás masszával púposan töltsük meg a paprikákat. Az újhagymát vágjuk karikára, de a zöldjéből tegyünk el a díszítéshez, a leszelt paprikarészt kockázzuk fel és mindezeket keverjük össze a maradék rizzsel. Terítsük el kivajazott tepsiben és négy fészket képezve, ültessük bele a töltött paprikákat, öntsük le az alaplével és alufóliával szorosan lefedve, 170 fokos, előmelegített sütőben pároljuk fél órát. A fóliát vegyük le és a tejföl felét csurgassuk a paprikákra,majd a sütő hőfokát 180 fokra emelve süssük, még 15 percig. A paprikát körítsük a velesült rizzsel, leöntve a maradék tejföllel és meghintve a hagymazölddel, tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||