Eperzselé alagút (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A bort, a citromlét és a cukrot felforraljuk és feloldjuk benne a zselatint. Egy őzgerincformát folpackal kibélelünk és beleszórjuk a megtisztított és szükség szerint kisebb darabokra vágott epret. A langyosra hűlt, de még folyékony zselével leöntjük és megütögetjük, hogy buborék ne maradjon benne. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni. A kész piskótalapból akkora darabot vágunk, hogy centiméternyi vastagságban rá tudjuk illeszteni a formára, majd megkenjük eperlekvárral és a megdermedt zselére nyomjuk, a lekvár ragasztja majd össze a zselével. A formából kiborítva a folpackot lehúzzuk. Tálaláskor tejszínhabbal, félbevágott eperszemekkel és citromfű levélkékkel díszítjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||