Kölesfasirt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Böjt, Főtt, Csőben sült, Sós, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg köles 350 9.5 3.9 68.8 3.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál szójaízesitő fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kölest megfőzzük a háromszoros térfogatának megfelelő mennyiségű sós vízben. Összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. majd kiolajozott alufóliába tekerjük és a két végét megcsavarjuk mint a szaloncukrot. Előmelegített 160 fokos sütőben sütjük egy órát. Szeletelve feltétként főzelékekhez, de salátával önállóan is fogyasztható.