Hideg kovászosuborka leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg Hozzávalók 4 személyre:
4 deci vizet felforralunk és belekeverjük az 1 deci vízben elkevert keményítőt, ha felforrt levesszük a lángról. Belekeverjük a fokhagymát, a darabokra vágott uborkát és a joghurtot, az uborkából pár karikát tegyünk félre a díszítéshez. Turmixgépben vagy vagy botmixerrel pépesítjük. Néhány szál kivételével a kaprot finomra vágjuk és a lébe keverjük, jégbehűtjük, majd tálalás előtt utánfűszerezzük. A kaporszálakkal és az uborkakarikákkal díszítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||