Virslis lángos (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Göngyölt, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
5 teáskanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
10 db bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 mokkáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
1 dl tejet elkeverünk a szétmorzsolt élesztővel, hozzáadjuk a cukrot, majd simára keverjük 1 evőkanálnyi liszttel és felfuttatjuk. Közben a lisztet mély tálba szórjuk, közepébe mélyedést vájunk és beleöntjük a felfutott élesztőt, valamint a megmaradt langyos tejet. A tésztát alaposan kidolgozzuk és duplájára kelesztjük. A tésztát rúddá formázzuk és 10 darabra vágjuk, majd vékony körré nyújtjuk. A tésztakörök felét megkenjük mustárral, a többi ketchuppal, majd beletekerjük a virsliket. Vizes ujjunkkal kenjük meg a tészta szélét mielőtt összenyomjuk, hogy ne folyhasson ki a töltelék. A tésztatekercseket forró olajba tesszük, majd takarékra véve a lángot, szép pirosra sütjük.