Virslis lángos (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Göngyölt, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
1 dl tejet elkeverünk a szétmorzsolt élesztővel, hozzáadjuk a cukrot, majd simára keverjük 1 evőkanálnyi liszttel és felfuttatjuk. Közben a lisztet mély tálba szórjuk, közepébe mélyedést vájunk és beleöntjük a felfutott élesztőt, valamint a megmaradt langyos tejet. A tésztát alaposan kidolgozzuk és duplájára kelesztjük. A tésztát rúddá formázzuk és 10 darabra vágjuk, majd vékony körré nyújtjuk. A tésztakörök felét megkenjük mustárral, a többi ketchuppal, majd beletekerjük a virsliket. Vizes ujjunkkal kenjük meg a tészta szélét mielőtt összenyomjuk, hogy ne folyhasson ki a töltelék. A tésztatekercseket forró olajba tesszük, majd takarékra véve a lángot, szép pirosra sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||