Tofu nyárs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Hústalan feltétek, Szabadban, Meleg nyári napokra, Főétel, Böjt, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Reform konyha, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A tofut, a cukkinit nagyobb kockára, a pórét 2 ujjnyi darabokra vágjuk. A gombafejeket egészben hagyjuk. Az olajba belekeverjük a fűszereket és összeforgatjuk a hozzávalókkal. Időnként megkeverve 1 órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetve váltakozva nyársra húzzuk. A megmaradt pácolajban, ha szükséges tegyünk még hozzá olajat, a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd felöntjük a borral. Ha az alkohol elpárolgott belekeverjük a mogyorót és botmixerben krémesre keverjük, ízlésünk szerint ízesítsük a citrom levével és cukorral, óvatosan sózzuk, mert a mogyoró is sós. Behűtjük. A tofunyársakat grillrácson, forgatva 10-12 perc alatt pirosra sütjük és a mártással és zöldsalátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||