Grillezett, töltött karaj spárgával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség, Alufólia

Hozzávalók 4 személyre:

Grillezett, töltött karaj spárgával
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint grillfűszer ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 dkg gépsonka 157 22.6 7.1 0.4 0 70
10 dkg kolbász 511 23 45 0.2 0 160
80 dkg sertéskaraj 159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillen párolt spárga
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomó spárga 16 2 0.1 1.8 1.5 0
4 kávéskanál margarin ? ? ? ? ? ?
4 teáskanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillezett, töltött karaj spárgával
A karajt a csonttal együtt felszeleteljük. Zsebet vágunk a húsba, amibe bele tudjuk tölteni az apróra vágott sajtot, kolbászt és a sonkát, a nyílás fogpiszkálóval megtűzzük. A sajt kerüljön legbelülre, mert sütés közben olvad és, ha nem jól tűzzük meg a húst, az összes a faszénen lesz, nem a húsban. A szeleteket kívülről grill fűszerkeverékkel megszórjuk. A rácsot megolajozzuk, majd közepes magasságon, egyszer megfordítva, megsütjük a szeleteket.
A grillezett spárgával tálaljuk.

Grillen párolt spárga
2 réteg alufóliából négy lapot készítünk. Elosztjuk rajtuk a megtisztított spárgát, megszórjuk sóval, borssal, egy csipet cukorral, majd rákenjük a vajat és lezárjuk a fóliát, a szélét többször visszahajtva. A utolsó rész lezárása előtt beleöntjük a bort is. A fóliatasakokat a grill hűvösebb részére helyezzük, néhányszor megforgatva, negyed óra alatt, készre pároljuk a spárgát.