Grillezett, töltött karaj spárgával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség, Alufólia Hozzávalók 4 személyre: Grillezett, töltött karaj spárgával
Grillen párolt spárga
Grillezett, töltött karaj spárgával A karajt a csonttal együtt felszeleteljük. Zsebet vágunk a húsba, amibe bele tudjuk tölteni az apróra vágott sajtot, kolbászt és a sonkát, a nyílás fogpiszkálóval megtűzzük. A sajt kerüljön legbelülre, mert sütés közben olvad és, ha nem jól tűzzük meg a húst, az összes a faszénen lesz, nem a húsban. A szeleteket kívülről grill fűszerkeverékkel megszórjuk. A rácsot megolajozzuk, majd közepes magasságon, egyszer megfordítva, megsütjük a szeleteket. A grillezett spárgával tálaljuk. Grillen párolt spárga 2 réteg alufóliából négy lapot készítünk. Elosztjuk rajtuk a megtisztított spárgát, megszórjuk sóval, borssal, egy csipet cukorral, majd rákenjük a vajat és lezárjuk a fóliát, a szélét többször visszahajtva. A utolsó rész lezárása előtt beleöntjük a bort is. A fóliatasakokat a grill hűvösebb részére helyezzük, néhányszor megforgatva, negyed óra alatt, készre pároljuk a spárgát. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||