Zöldborsó télire (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Molnárné A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Sós Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított zöldborsót forrásba lévő vízben 4 percig főzzük, majd leszűrve lecsepegtetjük. Liternyi vizet forralunk és a cukrot és a só beletéve a borsót addig főzzük benne, amíg a szemek ráncosodni nem kezdenek. Ekkor a borsót szűrőkanállal üvegekbe merjük, de úgy, hogy csak háromnegyed részig legyen az üvegekben. Ráöntjük a langyosra hűlt főzőlevet, a tetejére késhegynyi nátrium-benzoátot szórunk, majd lezárjuk. Nedves dunsztban fél órát gőzöljük. A gőzölést másnap és harmadnap megismételjük. Leöblítve használjuk fel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||