Karfiol télire (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
igény szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szép fehér, tömött karfiolt rózsáira szedjük, többször lemossuk, végül hideg sós vízben áztatjuk. Ismét lemossuk és sós vízben 10 percig blansírozzuk. A karfiolrózsákat lecsepegtetve üvegbe rakjuk, leöntjük gyengén sós, citromos forró vízzel, majd lezárjuk és 30 percig gőzöljük, majd másnap ismét gőzöljük 20 percig.
Felhasználáskor, leöblítve használjuk fel, levesnek vagy rakott karfiolnak.