Túrós eperkrém (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Az eperből néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit, a mézzel, a rummal és a túróval összeturmixoljuk. A beáztatott zselatint kanálnyi forró vízben feloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínnel együtt a krémbe keverjük. Poharakba vagy tálkákba szedjük és hűtőszekrényben megdermesztjük. A félretett eperszemekkel, citromfűlevélkékkel díszítjük, babapiskótával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||