Főtt kukorica (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Zsú
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Főtt, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kukoricacsövekről húzzuk le a csuhé külső leveleit és szedjük ki a bajusz nagyját. Tegyünk fazékba vizet és forraljuk fel. Szórjuk bele a cukrot, sózzuk meg és a kukoricát belefektetve 20 perc alatt, kislángon, főzzük meg.
Tálaláskor a maradék leveleket leszedjük, megsózzuk esetleg vajjal megkenjük.