Zselés szaloncukor (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Karácsony, Főtt, Édes, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Külön-külön edényben 3 deci vízzel feltesszük főni az aszalt gyümölcsöket. Ha megpuhultak hozzáadunk 20-20 dkg cukrot, ízlés szerint lehet több-kevesebb. Botmixerrel összetörjük, majd belekeverünk, edényenként, 3 evőkanál zselatinport. Nagyon ne forraljuk, de gondosan kevergessük, a zselatin oldódásáig. Öntsük szilikonos formába, én kisméretű muffinformát használtam. Dermedés után, nyomjuk ki a formából és forgassuk burgonyakeményítőbe. Jól hűtsük le, de ne fagyasszuk meg és forgassuk az olajjal elkevert, megolvasztott csokoládéba. Nem kell nagyon felmelegíteni, 40-50 fokon már olvad. A mártást úgy végezzük, hogy a szaloncukor aljába villát szúrunk, a csokiba mártjuk és egy másik villa segítségével alufólia lapra ültetjük. Szépen le lehet húzni a fóliát a kihűlés után. Ízlés szerint csomagolhatjuk. Friss, savas gyümölcsökkel ne próbálkozzunk. Aszalt barack, meggy, feketecseresznye, áfonya, dinnye, eper, málna alkalmas, de használhatunk szörpöket is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||