Likőrös mandarinlekvár (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Reggeli, Uzsonna, Hideg téli napokra, Advent, Főtt, Édes, Gyümölcsök, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
Lehetőleg érett, magnélküli mandarint válasszunk. Két mandarin és egy citrom héját reszeljük le és 3 deci vízben tegyük fel főzni, majd a felére forraljuk be. A többi mandarin héját húzzuk le és vagdaljuk darabokra. A meghámozott és lereszelt almával keverjük össze, öntsük rá a citromok kicsavart levét, szűrjük rá a héjak főzővizét, majd forraljuk össze. Addig főzzük, kevergetve, amíg az alma pépesedni kezd. Ekkor botmixerrel törjük át és sűrűsödésig forraljuk. Keverjük bele a cukrot és ha újraforrt, öntsük hozzá az amaretto likőrt, jól keverjük át és töltsük üvegekbe. Lezárva pár percig a tetejére állítva hagyjuk hűlni, majd visszafordítva a teljes kihűlés után, lemosva, tegyük a kamrába. Vajas kaláccsal reggelire, keksszel uzsonnára vagy különleges téli ajándéknak ajánlom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||