Galambbegy saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
3 teáskanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
8 db koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db uborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 db sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 maréknyi galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az uborkát hámozzuk meg és gyaluljuk le, az újhagymát vágjuk vékony karikára, a répát reszeljük le, a salátát mossuk meg és szárítsuk le, végül a paradicsomot negyedeljük fel. A hozzávalókból készítsünk öntetet és a zöldségekkel összeforgatva, frissiben tálaljuk.