Mustáros bárányborda (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Húsvét, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A faggyútól tisztítsuk meg a bordákat. A citrom héját reszeljük le és dolgozzuk össze a zúzott fokhagymával, a finomra metélt petrezselyemmel, a morzsával , a mustárral valamint kevés borssal. A bordák mindkét oldalát csepegtessük meg citromlével, majd a morzsás keverékkel vonjuk be mindkét oldalukat és nyomkodjuk rá, jó alaposan. Tegyük kiolajozott tepsibe, majd tegyük 240 fokra előmelegített sütőbe 4 percre, ekkor mérsékeljük a hőt 170 fokra és süssük további negyed órát. Ez idő alatt a tetején a morzsa illatos, aranybarna kéreggé válik. Párolt zöldséget és hercegnőburgonyát adhatunk köretnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||