Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

3 húsos babgulyás bográcsban

A füstölt csülköt előző este hideg vízbe áztatjuk. A csülköt kicsontozzuk és két centis kockára vágjuk. A marhahúst hasonlóra felkockázzuk, majd a kiáztatott csülköt, is ekkorára vágjuk. A felhevített zsiradékon a hagymát ... tovább

A bulgur

A bulgurt leöntjük 2 pohár sós vízzel, majd felforraljuk és 10 percig főzzük. Az edényt kendővel letakarva és lefedve 10 percig pihentetjük. Villával fellazítva tálaljuk. Tarhonya helyett használhatjuk. Salátának is ... tovább

A kertész rakott csirkemelle

Uborkagyalun leszeljük a répát, a padlizsánt, és a póréhagymátt A csirkemellet lapjában vékony szeletere vágjuk. Az egy kanál zsírral kikent tepsibe, sóval, borssal meghintve, a felét beleterítjük. A finomra szelt zöldségekkel ... tovább

A köles

A köles a rizs jó helyettesítője. Pároljuk meg a finomra vágott hagymát a felhevített olajon, szórjuk rá a többször átöblített kölest, majd forgassuk át és öntsük fel 3 pohár vízzel. Sózzuk, borsozzuk meg, majd fedő alatt, ... tovább

A kuszkusz

Berber szó, a marokkói, algériai, tunéziai, líbiai konyha étele. Búzadarából készül, hasonlóan a tarhonyánkhoz, kézzel. Többféle méretben kapható. Főzni sem kell, eredetileg a fővő étel gőzében puhult meg. Aki emlékszik az ... tovább

A számtartó levese

A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. az apróra szelt lapockát fehéredésig sütjük rajta, majd a reszelt zöldségekkel elkeverjük és azokkal is összesütjük. Felöntjük a borral, majd ha a leve elforrt, 1 liter ... tovább

Afélia (vörösboros sertéshús) bulgur piláffal

Vágjuk pörköltnek való kockára a húst. Keverjük össze a vörösborral, a zúzott korianderrel, az őrölt borssal és a fahéjrúddal. Tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap csepegtessük le gondosan, vastag falú serpenyőben, a ... tovább

Áfonyás lilahagyma

A cukrot serpenyőben megbarnítjuk, majd rádobjuk a vajat és felöntjük a citruslevekkel. Jól összeforraljuk, majd belekeverjük a lekvárt és sűrűre főzzük. Beleforgatjuk a gerezdekre vágott és szétszedett hagymát, amint kissé ... tovább

Afrikai harcsa fehérboros gombamártásban

A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk és állni hagyjuk. Közben a vöröshagymát, a petrezselymet és a gombáta finomra vágjuk, a fokhagymát szétzúzzuk. A halszeleteket lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát a felhevített vajban ... tovább

Afrikai harcsa tejszínes citromszósszal

A halhúst sózzuk, borsozzuk, majd a citromhéjjal és citromlével elkevert lébe áztatjuk. 20 perc múlva lecsepegtetjük és a lisztbe mártjuk. A forró olajban megsütjük. Serpenyőbe tesszük, a páclét és az alaplét ráöntjük. ... tovább