Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Afrikai harcsa fehérboros gombamártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg afrikai harcsa ? ? ? ? ? ?
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
5 adag liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej hagyma  39 1.2 0.1 8.3 1.3 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk és állni hagyjuk. Közben a vöröshagymát, a petrezselymet és a gombáta finomra vágjuk, a fokhagymát szétzúzzuk. A halszeleteket lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát a felhevített vajban elősütjük, serpenyőbe tesszük. A sütésre használt vajban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral. Kiforraljuk, az elősütött halszeletekre öntjük, és lefedve, kis lángon készre pároljuk. A szeleteket óvatosan kivesszük a pároló léből, tálra helyezzük, és melegen tartjuk. A levet állandóan kevergetve besűrítjük és a mártással a szeleteket bevonjuk.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)