Afrikai harcsa fehérboros gombamártásban
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
afrikai harcsa |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
20 dkg
gomba |
40 |
5.9 |
0.5 |
3.3 |
3 |
0 |
10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 adag
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
hagyma |
39 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
1.3 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk és állni hagyjuk. Közben a vöröshagymát, a petrezselymet és a gombáta finomra vágjuk, a fokhagymát szétzúzzuk. A halszeleteket lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát a felhevített vajban elősütjük, serpenyőbe tesszük. A sütésre használt vajban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral. Kiforraljuk, az elősütött halszeletekre öntjük, és lefedve, kis lángon készre pároljuk. A szeleteket óvatosan kivesszük a pároló léből, tálra helyezzük, és melegen tartjuk. A levet állandóan kevergetve besűrítjük és a mártással a szeleteket bevonjuk.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)