Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Narancsos harcsafilé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1/2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom és egy narancs héját lereszeljük, majd kevés vízben felfőzzük és 10 perc forralás után botmixerrel áttörjük. Közben a gyümölcsök levét kifacsarjuk. A sózott, borsozott harcsafiléket leöntjük a nyert lével és 20 percig állni hagyjuk. A hagymát finomra vágjuk és az olajban megpároljuk, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és elkeverjük, felöntjük a narancshéjas lével és a halakról lecsepegtetett páclével. Ha felforrt, a lángot eloltjuk. A halfiléket egymás mellé tepsibe tesszük és ráöntjük a hagymás öntetet. 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük 8 percre, a vékony filé ennyi idő alatt átsül, ha tovább sütjük kiszárad. A halat előmelegített tálra szedjük, a szaftját felöntjük a borral és a tejszínnel, majd összeforraljuk. Botmixerrel áttörjük és a halra öntjük.
A finomra metélt petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Burgonyapürét vagy párolt rizst adhatunk köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)