Töltött tőkehalfilé
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 5 dkg
mandula |
610 |
27.6 |
52.2 |
6.8 |
9.8 |
0 |
| 1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 15 dkg
krémsajt |
349 |
25.2 |
26.6 |
1.7 |
0 |
68 |
| 1 evőkanál
reszelt torma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 50 dkg
tőkehal |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
46 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A halszeleteket úgy válasszuk ki, hogy 8 szelet legyen, majd sózzuk, borsozzuk. A sajtot összekeverjük a tormával és 4 szeleten kenjük el. A megkent szeletekre borítsunk rá egy üres szeletet és tűzzük össze fogpiszkálóval. forgassuk a felvert tojásba, majd a mandulaforgácsba. Tegyük a szeleteket vastagon kivajazott tepsibe, a tetejükre is daraboljunk vajat és 200 fokra előmelegített sütőben, süsük 15 percig.
Burgonyapürével és salátával tálaljuk, ízlés szerint kínáljuk hozzá citromgerezdeket.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)