Tőkehal brokkolival, csőben sütve
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 1 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| 2 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 7 dkg
sütőmargarin |
618 |
0 |
70 |
0.4 |
0 |
0 |
| 1 fej
brokkoli |
24 |
3.3 |
0.2 |
2.3 |
3 |
0 |
| 60 dkg
tőkehal |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
46 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben, egy percig blansírozzuk. A tőkehalat centis szeletekre vágjuk. 5 deka margarint felforrósítjuk, majd a lisztet megpezsgetjük rajta. A tejjel összeforraljuk és csomómentesre keverjük a tejföllel, a mustárral, a tojásokkal és a reszelt sajt felével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A halat és a szintén centisre szelt brokkolit, váltakozva, a maradék margarinnal kikent tepsibe rakjuk, majd a mártással leöntjük. A tetejét a sajttal meghintve, 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük.
Párolt rizzsel kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)