Uborkagyalun leszeljük a répát, a padlizsánt, és a póréhagymátt A csirkemellet lapjában vékony szeletere vágjuk. Az egy kanál zsírral kikent tepsibe, sóval, borssal meghintve, a felét beleterítjük. A finomra szelt zöldségekkel ... tovább
A szikkadt kalácsot kockára vágjuk. A mandulalapocskákat szárazon megpirítjuk. A felvert tojásokhoz keverjük a krémsajtot, a tejet, a tejszínt, a mézet, a sót és a vaníliás cukrot. Összeforgatjuk a kalácsdarabokkal, a mandulával ... tovább
A beáztatott cserépedénybe terítjük a káposztát, majd rászórjuk a szilvát és a negyedelt almát. Beborítjuk a szeletelt kolbásszal és a sóval, borssal meghintett oldalassal. Hideg sütőbe tesszük és 150 fokra állítva a sütőt, 4 ... tovább
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, rászórjuk a cukrot, a fűszereket és leöntve fél liter vízzel felforraljuk, majd 4-5 percig főzzük. Közben a pudingport 3 deci vízzel elkeverjük és az almához öntjük, folyamatos keverés ... tovább
Az almát héjastul lereszeljük, a durvára vágott diót, és a fűszereket, csipet sóval, hozzákeverjük. 5 deka cukorral összeforgatjuk és pihentetjük. A sütés előtt kicsavarjuk.
A lisztet, a 3 tojást, a sütőport,a kakaót, a ... tovább
A felszeletelt pulykamellet megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított olajban, mindkét oldalát, egy-két perc alatt átsütjük. A félbevágott, kicsumázott almát felszeleteljük és a pulykamellel rétegezve tepsibe tesszük. ... tovább
A felszeletelt sertéskarajt kiverjük és a hártyás szélét bevagdosva, a felforrósított olajban mindkét oldalát elősütjük. Egy tepsibe öntjük a sütőzsiradékot és az elősütött húsokat egymás mellé belefektetjük, közben ... tovább
A zúzott fokhagymából, a curryporból és a mustárból fűszerpasztát készítünk. A kissé kivert, a szélein bevagdosott hússzeleteket ezzel bedörzsöljük. A szalonna felét vékony szeletekre vágjuk, a másik rész apró kockára. Az ... tovább
Az articsóka szárát vágjuk le és szedjük le a kemény, külső leveleit, csepegtessünk rá citromot és sós vízben főzzük meg. lecsepegtetve tegyük félre.
A két evőkanál vajon és az olajon pároljuk meg a zöldjével együtt, ... tovább
Egy deci tejjel keverjük el a pudingport, a vaníliáscukrot, a tojások sárgáját és a cukrot. Csipet sót adjunk hozzá. A többi tejet forraljuk föl, majd keverjük hozzá a pudingos keveréket. Főzzük simára, majd forgassuk bele a ... tovább