Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Bundázott
(83 db)

Almabundában sült csirkemell, chilis őszibarackmártással

A csirkemellet kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk. A többi lisztből a tojással és a tejjel elkeverve, a fahéjjal és a hámozott, lereszelt almával összeforgatva palacsinta tésztát ... tovább

Almás pulykakrokett

A pulykamellet ledaráljuk és összegyúrjuk a reszelt hagymával, a tejszínben elkevert tojássárgájákkal, a fűszerekkel és a kicsumázott, majd nagyon apró kockára vágott almával. ujjnyi rudakká formázzuk és zsemlemorzsába ... tovább

Baconos krokett

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Amíg a burgonya fő zsírjára sütjük a felkockázott bacont. A zsírját leöntjük és másra használjuk fel. A langyosra hűlt burgonyát ... tovább

Bazsalikommal és fetával töltött csirkemell

A csirkemellet kicsontozzuk és a filéket vastagabb végüktől felszúrjuk. A kockára vágott fetát és a csíkokra metélt bazsalikomot összekeverjük és a csirkemellekbe tömködjük. A nyílást fogpiszkálóval jól összetűzzük, a ... tovább

Bodzapalacsinta epermártással

A bodzavirágokat alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. A hozzávalókból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. Egyenként belemártjuk a bodzavirágokat és virágzattal lefelé bő, középforró olajba tesszük, majd a ... tovább

Borjúbécsi májjal töltve

A felforrósított libazsíron a félfőre vágott hagymát megpároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott csirkemájat és nagylángon, hirtelen megsütjük. Közben a zúzott fokhagymával, majorannával és borssal fűszerezzük. Ha kész a ... tovább

Bundás alma

Az almát meghámozzuk, magházától megtisztítva félujjnyi vastag karikákra vágjuk. Az előírt alapanyagokból palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítünk és az almakarikákat belemártogatjuk. A karikákat, bő olajban, mindkét ... tovább

Bundás kenyér

A szikkadt kenyérszeleteket megmártjuk, a tejjel, sóval, borssal habosra vert tojásban. A felforrósított olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve forrón kínáljuk. Reggelire, téli vacsorára, teával kínáljuk, de ... tovább

Csípős-ropogós csirkeszárny

A piros aranyat, a zúzott fokhagymát, a borsot, a sót, az olajat, a fűszerkeveréket elkeverjük. Ízlés szerint kevés fahéjat és gyömbért adhatunk hozzá. A csirkeszárnyakat három darabra vágjuk, a végeket eltesszük a mélyhűtőbe, ... tovább

Csirke Cordon Bleu

A csirkemelleket kifilézzük, a csontot másra használjuk fel, majd hosszában bevágjuk, hogy ki tudjuk nyitni. Fóliával letakarva, kiverjük őket. Megsózzuk, a húst. Mindegyikre egy-egy szelet sonkát és sajtot helyezünk és eredeti ... tovább