A kicsontozott sertésfejet a bőrével lefelé kifektetjük, majd bőven besózzuk. Egy napig állni hagyjuk és leöblítjük. Lábasba tesszük, annyi vízzel, hogy bőven ellepje leöntjük, 2 fej fokhagymát mellé darabolunk, megszórjuk 15 ... tovább
A bőrös, szép húsos szalonnát nyitott tenyérnyi darabokra vágjuk. Vastagon besózzuk és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és lábasba tesszük, mellédobjuk a borsot és az egyik fej félbevágott fokhagymát, felöntjük ... tovább
A fürjtojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk. A debrecenit fél centis karikára vágjuk. Átkeverjük a tojásokkal, majd üvegekbe töltjük. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, négy deci vízbe dobjuk, a porrá tört ... tovább
A napraforgómagokat pörköljük szárazon halványra egy vastag falú serpenyőben. Az endíviák torzsáját vágjuk ki, majd mossuk- és szárítsuk meg. A megtisztított retket reszeljük le. Adjuk a retekhez a tejfölt, az almaecetet, az ... tovább
A pulykamellet ledaráljuk és összegyúrjuk a reszelt hagymával, a tejszínben elkevert tojássárgájákkal, a fűszerekkel és a kicsumázott, majd nagyon apró kockára vágott almával. ujjnyi rudakká formázzuk és zsemlemorzsába ... tovább
A megmosott céklát gyengén megsózzuk, majd alufóliába tekerjük. 175 fokos sütőben egy órát sütjük. Ha kihűlt megtisztítjuk és kockára vágjuk. Rákarikázzuk az újhagymát a zöldjével együtt. A kicsumázott, de hámozatlan ... tovább
Mártsuk forrásban lévő vízbe a csokor metélőhagymát, vegyük ki, majd folyó hideg vízben hűtsük ki, és csöpögtessük le. Mossuk meg az almákat, vágjuk fel vékony szeletekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne ... tovább
A salátákat csíkokra vágjuk. Az uborkát félbe vágjuk, kimagozzuk, majd vékony szeletekre metéljük. A kétféle színű paprikát kis kockára szeljük. A hagymát finomra aprítjuk. A narancs héját lereszeljük, majd a húsát ... tovább
Facsarjuk ki a citromok levét. Az articsóka külső, kemény leveleit eltávolítjuk, a csúcsát levágjuk és eldobjuk, ha a szára zsenge, pár centit meghagyunk belőle, de meghámozzuk, végül a megmaradt levelek bolyhos végét éles ... tovább
Az articsókát sós, citromlével ízesített vízben megfőzzük, majd lecsepegtetve kihűtjük és szirmaira szedjük. A paradicsomokat lehéjazzuk és kimagozzuk, majd a vegyesen zöld és fekete olívabogyóval együtt darabokra vágjuk. A ... tovább