
A bőrös, szép húsos szalonnát nyitott tenyérnyi darabokra vágjuk. Vastagon besózzuk és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és lábasba tesszük, mellédobjuk a borsot és az egyik fej félbevágott fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és kis lángon, hogy éppen ne forrjon abáljuk másfél órát. A vízből kiemelve, a szalonnát lecsepegtetjük, a fokhagymát megtisztítjuk és 2-3 evőkanál főzővízzel összeturmixoljuk. Ezzel a masszával bekenjük a szalonnadarabokat, majd, a paprikával, vastagon megszórjuk. Egy éjszakán át hagyjuk kifagyni, lehet hűtőben, de az igazi a szabadban hagyni, az ablakpárkány is megteszi.
Vékony szeletekre vágva tálaljuk. Lilahagymát és friss, puha kenyeret adjunk hozzá.
Nem diétás és nem igazán szociális étel, de aki szereti annak mennyei.