A füstölt csülköt előző este hideg vízbe áztatjuk. A csülköt kicsontozzuk és két centis kockára vágjuk. A marhahúst hasonlóra felkockázzuk, majd a kiáztatott csülköt, is ekkorára vágjuk. A felhevített zsiradékon a hagymát ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. az apróra szelt lapockát fehéredésig sütjük rajta, majd a reszelt zöldségekkel elkeverjük és azokkal is összesütjük. Felöntjük a borral, majd ha a leve elforrt, 1 liter ... tovább
A kicsontozott sertésfejet a bőrével lefelé kifektetjük, majd bőven besózzuk. Egy napig állni hagyjuk és leöblítjük. Lábasba tesszük, annyi vízzel, hogy bőven ellepje leöntjük, 2 fej fokhagymát mellé darabolunk, megszórjuk 15 ... tovább
A bőrös, szép húsos szalonnát nyitott tenyérnyi darabokra vágjuk. Vastagon besózzuk és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és lábasba tesszük, mellédobjuk a borsot és az egyik fej félbevágott fokhagymát, felöntjük ... tovább
A megtisztított lilahagymát félfőre vágjuk. Az ecetet és a bort elkeverjük, majd az áfonyát beleszórva fél órát állni hagyjuk. A melaszt és a mézet száraz serpenyőben kissé megkaramellizáljuk és a hagymát belekeverjük. ... tovább
A dió nagy részét megdaráljuk. A többit durvára vágjuk. A darált diót elkeverjük az áfonyalekvárral. A tésztát kockára vágjuk és ráhalmozzuk a tölteléket. A széleket vizes ujjunkkal megkenjük és a tésztát átlósan ... tovább
A hentest kérjük meg, hogy a csülköket keresztben szeletelje fel, bár, ha van csontfűrészünk, ezt otthon is megtehetjük. A csülköt bőrét 4-5 helyen vágjuk be. A borsot, a koriandert, a szegfőborsot és borsikafüvet keverjük el a ... tovább
A karajt csontozzuk ki, majd szeleteljük fel. A hártyát a szélén vagdossuk be és verjük ki gyengéden a szeleteket. Sózzuk, borsozzuk meg a húst és a felhevített olajban mindkét oldalukat süssük, hirtelen pirosra. Nem kell készre ... tovább
A beáztatott cserépedénybe terítjük a káposztát, majd rászórjuk a szilvát és a negyedelt almát. Beborítjuk a szeletelt kolbásszal és a sóval, borssal meghintett oldalassal. Hideg sütőbe tesszük és 150 fokra állítva a sütőt, 4 ... tovább
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, rászórjuk a cukrot, a fűszereket és leöntve fél liter vízzel felforraljuk, majd 4-5 percig főzzük. Közben a pudingport 3 deci vízzel elkeverjük és az almához öntjük, folyamatos keverés ... tovább