| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 15 szem bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 fej
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1-2 db sertésfej | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kicsontozott sertésfejet a bőrével lefelé kifektetjük, majd bőven besózzuk. Egy napig állni hagyjuk és leöblítjük. Lábasba tesszük, annyi vízzel, hogy bőven ellepje leöntjük, 2 fej fokhagymát mellé darabolunk, megszórjuk 15 szem borssal és inkább abálva, mint főzve, 3 órát hagyjuk a lángon. A zsírját leszedve, áttörjük a félretett fokhagymával és a pirospaprikával, majd a húsos részét átkenve a masszával, hagyjuk kifagyni. Lehet hűtőben vagy szabad légtérben. Végül csíkokra szelve tálaljuk. Friss zöldséget és puha kenyeret kínáljunk hozzá.