Abált sertésfej (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott sertésfejet a bőrével lefelé kifektetjük, majd bőven besózzuk. Egy napig állni hagyjuk és leöblítjük. Lábasba tesszük, annyi vízzel, hogy bőven ellepje leöntjük, 2 fej fokhagymát mellé darabolunk, megszórjuk 15 szem borssal és inkább abálva, mint főzve, 3 órát hagyjuk a lángon. A zsírját leszedve, áttörjük a félretett fokhagymával és a pirospaprikával, majd a húsos részét átkenve a masszával, hagyjuk kifagyni. Lehet hűtőben vagy szabad légtérben. Végül csíkokra szelve tálaljuk. Friss zöldséget és puha kenyeret kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||