Abált sertésfej (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Jóska
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 szem bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 fej fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1-2 db sertésfej ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott sertésfejet a bőrével lefelé kifektetjük, majd bőven besózzuk. Egy napig állni hagyjuk és leöblítjük. Lábasba tesszük, annyi vízzel, hogy bőven ellepje leöntjük, 2 fej fokhagymát mellé darabolunk, megszórjuk 15 szem borssal és inkább abálva, mint főzve, 3 órát hagyjuk a lángon. A zsírját leszedve, áttörjük a félretett fokhagymával és a pirospaprikával, majd a húsos részét átkenve a masszával, hagyjuk kifagyni. Lehet hűtőben vagy szabad légtérben. Végül csíkokra szelve tálaljuk. Friss zöldséget és puha kenyeret kínáljunk hozzá.