Almás krémes, sütés nélkül
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
15 dkg
tortabevonó étcsokoládé |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
60 dkg
háztartási keksz |
414 |
9.8 |
6.8 |
78 |
3.3 |
0 |
3 csomag
vaníliás pudingpor |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 késhegynyi
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 késhegynyi
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
20 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 kg
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, rászórjuk a cukrot, a fűszereket és leöntve fél liter vízzel felforraljuk, majd 4-5 percig főzzük. Közben a pudingport 3 deci vízzel elkeverjük és az almához öntjük, folyamatos keverés mellett hagyjuk újraforrni és egy percet kevergetve főzzük. Időnként átkeverve hagyjuk egy kicsit kihűlni. A négyzet alakú keksz felét szorosan egymás mellé téve tegyük folpackkal bélelt tepsibe, kanalazzuk rá a krémet és simítsuk el a tetejét. Borítsuk be szorosan egymás mellé rakott kekszekkel, majd hagyjuk kihűlni. A tetejére simítsuk rá az előírás szerint elkészített tortabevonót, majd tegyük hűtőbe. Másnap, forró vízbe mártott késsel vágjuk kockára.
Gyors, olcsó sütemény.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)