Almás krémes, sütés nélkül (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Molnárné A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Rakott, Sütés nélkül, Főtt, Édes, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük, rászórjuk a cukrot, a fűszereket és leöntve fél liter vízzel felforraljuk, majd 4-5 percig főzzük. Közben a pudingport 3 deci vízzel elkeverjük és az almához öntjük, folyamatos keverés mellett hagyjuk újraforrni és egy percet kevergetve főzzük. Időnként átkeverve hagyjuk egy kicsit kihűlni. A négyzet alakú keksz felét szorosan egymás mellé téve tegyük folpackkal bélelt tepsibe, kanalazzuk rá a krémet és simítsuk el a tetejét. Borítsuk be szorosan egymás mellé rakott kekszekkel, majd hagyjuk kihűlni. A tetejére simítsuk rá az előírás szerint elkészített tortabevonót, majd tegyük hűtőbe. Másnap, forró vízbe mártott késsel vágjuk kockára. Gyors, olcsó sütemény. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||