Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás rétes

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A ledarált bacont és vöröshagymát pároljuk át, egy evőkanál olajon. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a 4 keményre főzött, apróra vágott tojást és a ledarált sonkát. Végül dolgozzuk el a tejföllel és egy nyers tojással. Terítsük ki a réteslapokat, permetezzük meg olajjal, majd töltsük be a töltelékkel. Tekerjük fel és kenjük le olajjal. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük, 20 perc alatt, aranybarnára. Öt perc, pihentetés után, szeleteljük fel. Remuláde mártással tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)