Sonkás rétes (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Előételek, Tészták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Koleszban főztük, Buli, Karácsony, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Hideg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A ledarált bacont és vöröshagymát pároljuk át, egy evőkanál olajon. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a 4 keményre főzött, apróra vágott tojást és a ledarált sonkát. Végül dolgozzuk el a tejföllel és egy nyers tojással. Terítsük ki a réteslapokat, permetezzük meg olajjal, majd töltsük be a töltelékkel. Tekerjük fel és kenjük le olajjal. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük, 20 perc alatt, aranybarnára. Öt perc, pihentetés után, szeleteljük fel. Remuláde mártással tálaljuk.