Sonkás rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 50 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Előételek, Tészták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Koleszban főztük, Buli, Karácsony, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Hideg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A ledarált bacont és vöröshagymát pároljuk át, egy evőkanál olajon. Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a 4 keményre főzött, apróra vágott tojást és a ledarált sonkát. Végül dolgozzuk el a tejföllel és egy nyers tojással. Terítsük ki a réteslapokat, permetezzük meg olajjal, majd töltsük be a töltelékkel. Tekerjük fel és kenjük le olajjal. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük, 20 perc alatt, aranybarnára. Öt perc, pihentetés után, szeleteljük fel. Remuláde mártással tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||