A kockára vágott zsemlét egy evőkanál zsírban lepirítjuk. Fűszerezzük és a tojásos tejben elkeverjük. Ha felszívta a folyadékot, ellapogatva, mindkét oldalát, a félretett zsiradékban aranybarnára sütjük. Kockákra vágva, ... tovább
Méltatlanul mellőzött tojásétel, mely remélhetőleg visszanyeri a helyét, a mindennapi étkezésben. Hiszen, a tojást is, mint fő koleszterinforrást, az embert mérgező étket, rehabilitálják a modern konyhában. Sokoldalúsága ... tovább
A tojást a sóval felverjük és a a liszttel először keverve, majd gyúrva összedolgozzuk. A liszt minőségétől függően több-kevesebb is lehet. Ha a tészta kész, darabokra csipkedjük, meggömbölygetjük és vagy frissen felhasználjuk ... tovább
A csirkemellet darabokra vágjuk és botmixerben pürésítjük. Összekeverjük a hozzávalókkal és egy órára hűtőbe tesszük. Forrásban lévő sós vízbe vagy a levesbe kiskanállal galuskákat szaggatunk és kiforraljuk. 3 perc alatt ... tovább
Tálba tesszük a tojásokat, sózzuk és a liszttel folyós tésztává keverjük. A majdnem kész levesbe csurgatjuk, a levest folyamatosan keverve, vágott hegyű nejlonzacskóból, ha feljön a lé tetejére kész van. ... tovább
Az apróra vágott hagymát, burgonyát, a fokhagymát és a lencsét felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Közben az őrölt római köményt és a kurkumát a felforrósított olajra dobjuk és 2 percig pirítjuk, majd a levessel ... tovább
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a gombát és ha levet eresztett, a rövidebb szálakra vágott káposztát. Felöntjük vízzel és majdnem puhára főzzük. Közben ... tovább
Fél liter vizet felforralunk, belekeverjük a vajat, ha felolvadt, folyamatosan keverve beleöntjük a búzadarát. Kevergetjük, ha besűrűsödött kihűtjük. Kihűlés után belekeverjük a tojást és kanállal diónyi gombócokat formálunk. ... tovább
A felforrósított olajban megpároljuk a reszelt hagymát, ha elkészült, a lángot eloltjuk és belekeverjük a zúzott fokhagymát és a paprikát. Ha kihűlt összegyúrjuk a darált hússal, a tojásokkal. a zsemlemorzsával és a tejföllel. ... tovább
A tojásokat verjük fel habosra , szórjuk bele a maceszdarát, a gyömbért, a sót és a borsot, majd keverjük össze. Pihentessük fél órát. Vizes kézzel formáljuk gombócokat a masszából és tegyük a forrásban lévő levesbe, 10 perc ... tovább