A fűszereket összetörjük és fél deci vízben felfőzzük, belereszeljük a narancs és a citrom héját, belecsavarjuk a levét, hozzákeverjük az áfonyalekvárt és a borecetet. Éppen csak átforraljuk, majd a vörösborral a kívánt ... tovább
A fokhagymát összezúzzuk és a sóval szinte krémesre dörzsöljük. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a borsot, majd jól elkeverjük a tojássárgájával. Ha a masszánk homogén, habverővel, először cseppenként, majd vékony ... tovább
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. A chilipaprikát ízlés szerint kimagozzuk és apróra metéljük. A hozzávalókat összekeverjük és csendes tűzön 20 percig főzzük, majd botmixerrel áttörjük. Fogyasztás előtt egy napig ... tovább
Lábaskában felolvasztjuk vajat, majd beleöntjük a tejszínt, ha felforrt beleszórjuk a reszelt parmezánt, kislángon kevergetjük, amíg a sajt felolvad.
Spagettire öntve tálaljuk, petrezselyemzölddel vidámítjuk. ... tovább
A fűszerpaprikát, melyből legalább egy evőkanálnyi csípős legyen és a borsot a borral keverjük simára, gondosan dolgozzuk el a csomócskákat. Palacsintatészta sűrűségű mártást kell kapnunk, végül sózzuk és belekeverjük a ... tovább
A tojást szétválasztjuk. A fehérjét felverjük egy evőkanál vízzel, majd hozzákeverjük a sárgáját. A citromlét hozzáadjuk. A tojáskeveréket kézimixerrel keverjük és apránként teszünk hozzá némi vizet.
A mártásnak ... tovább
A rebarbara szárakat megtisztítjuk és néhány centis darabokra vágjuk. Lábasba tesszük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a cukrot és fahéjat. Forrás után, még néhány percig főzzük. A banánokat ... tovább
A lime héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A hagymát és a korianderzöldet finomra metéljük, a fokhagymát összezúzzuk. A meghámozott mangót és barackot apróra vágjuk és az összes hozzávalót összekeverjük. Ízlés szerint ... tovább
A felforrósított olajon két percig sütjük a fűszereket, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott őszibarackot, a felaprított vöröshagymát, a diót, a felkarikázott chilit, a borsmentát és a szezámmagot. ... tovább
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, újhagymát, fokhagymát. Kis lángon üvegesre pároljuk, de ne pirítsuk meg. Felöntjük 2 dl vízzel és hozzáadva a többi alapanyagot, jól összekeverjük, majd ... tovább