| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 4 evőkanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 2 dl száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 | 
| 1 késhegynyi bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1/2 dl cseresznyepálinka | 245 | ? | ? | ? | 0 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A fűszerpaprikát, melyből legalább egy evőkanálnyi csípős legyen és a borsot a borral keverjük simára, gondosan dolgozzuk el a csomócskákat. Palacsintatészta sűrűségű mártást kell kapnunk, végül sózzuk és belekeverjük a pálinkát. Hidegen tálaljuk.