Trák mártogatós fetával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1-2 db
zöldpaprika |
20 |
1.2 |
0.3 |
3 |
2 |
0 |
50 dkg
fetasajt |
635 |
0.2 |
70 |
0.4 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zöldpaprikát, a hegyes, erős az igazi, az olaj felében átsütjük, majd a bőrét lehúzzuk. Kimagozva, kicsumázva, a maradék olajjal és a finomra vagdalt petrezselyemmel elkeverjük a feta sajttal. Ha szükséges olívaolajat, még adhatunk hozzá. Sűrű, de mártogatható szószt kell kapnunk.
Behűtve tálaljuk, darabolt zöldség vagy pita mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)