Almaszendvics
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
15 dkg
Gorgonzola |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csokor
metélőhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
friss citromlé |
45 |
0.4 |
0.1 |
7.7 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Mártsuk forrásban lévő vízbe a csokor metélőhagymát, vegyük ki, majd folyó hideg vízben hűtsük ki, és csöpögtessük le. Mossuk meg az almákat, vágjuk fel vékony szeletekre, és csöpögtessünk rá citromlevet, hogy ne barnuljanak be a szeletek. Vegyünk egy szeletet, kenjük meg gorgonzolával, majd tegyünk rá egy másikat. Készítsük el így az összes szeletet. Mindegyik kis szendvicset metélőhagymával díszítsünk és így tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)