Banános rebarbara mártás bundás kenyérrel
Hozzávalók
Banános rebarbara mártás
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál
burgonyakeményítő |
337 |
0.6 |
0.1 |
83.1 |
0 |
0 |
| 1 kevés
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 2 db
banán |
105 |
1.3 |
0.1 |
24.2 |
2 |
0 |
| 1 kg
rebarbara |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 pohár
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Bundás kenyér
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 8 szelet
kenyér |
251 |
10 |
0.8 |
53.5 |
1.1 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Banános rebarbara mártás
A rebarbara szárakat megtisztítjuk és néhány centis darabokra vágjuk. Lábasba tesszük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a cukrot és fahéjat. Forrás után, még néhány percig főzzük. A banánokat turmixoljuk le és keverjük csomómentesre a keményítővel és tejföllel. Folyamatos keverés közben keverjük a rebarbarához, forrásig melegítsük és vegyük le a tűzről. Bundás kenyérrel nagyon finom, de bundás kaláccsal még jobb.
Bundás kenyér
A szikkadt kenyérszeleteket megmártjuk, a tejjel, sóval, borssal habosra vert tojásban. A felforrósított olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve forrón kínáljuk.
Reggelire, téli vacsorára, teával kínáljuk, de böjtös ebédek húsmentes feltétjének is ajánlom, spenót, sóska vagy mángold mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)