Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bundás alma

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Édességek, Uzsonna, Teaparti, Böjt, Bundázott , Sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Gyümölcsök, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
5 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/4 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
50 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az almát meghámozzuk, magházától megtisztítva félujjnyi vastag karikákra vágjuk. Az előírt alapanyagokból palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítünk és az almakarikákat belemártogatjuk. A karikákat, bő olajban, mindkét oldalukon aranybarnára sütve, fahéjas cukorral behintve tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)