Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ananászos sertéskaraj

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Rakott, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
1 evőkanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
15 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt sertéskarajt kiverjük és a hártyás szélét bevagdosva, a felforrósított olajban mindkét oldalát elősütjük. Egy tepsibe öntjük a sütőzsiradékot és az elősütött húsokat egymás mellé belefektetjük, közben sózzuk, borsozzuk a szeleteket, majd vékonyan megkenjük az erőspaprika-krémmel. A tetejükre egy-egy szelet ananászt fektetünk és beborítjuk a felszeletelt sajttal.
175 fokra előmelegített sütőben, 20 percig sütjük.
Burgonyapürével körítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)