| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 24 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg gorgonzola | 34 | 3.4 | 0.1 | 4.6 | 0 | 1 |
| 10 dkg karaván sajt | 312 | 16.5 | 26.4 | 1.7 | 0 | 96 |
| 10 dkg trappista sajt | 365 | 36 | 2 | 50.3 | 0 | 3 |
| 2 maréknyi aszalt szilva | 219 | 2.3 | 0.6 | 47.4 | 5 | 0 |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk, így 8 szeletet kapunk, melyeket, fólia alatt kissé kiverünk. Az aszaltszilvát, ha túl száraz, kevés forró vízbe áztatjuk. A hússzeleteket gyengén sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük és a lágy vajjal elkeverjük. A masszával a húsokat megkenjük, majd a szilvát a közepére rakjuk és szorosan begöngyöljük és betekerjük a baconnal. Sütőtepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 40 percig sütjük.