Szilvával és 3 sajttal töltött csirkemell baconban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Előételek, Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Macskajajra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Advent, Farsang, Bálint nap, Húsvét, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Édes, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk, így 8 szeletet kapunk, melyeket, fólia alatt kissé kiverünk. Az aszaltszilvát, ha túl száraz, kevés forró vízbe áztatjuk. A hússzeleteket gyengén sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük és a lágy vajjal elkeverjük. A masszával a húsokat megkenjük, majd a szilvát a közepére rakjuk és szorosan begöngyöljük és betekerjük a baconnal. Sütőtepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 40 percig sütjük. Melegen ujjnyi szeletekre vágva, sült burgonyával tálaljuk. Hidegen, vékonyra szelve, majonézes salátákkal adjuk asztalra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||