Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett csirkemell, mentás zöldborsósalátával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Tűzdelt, Hirtelen sült, Grillsütő, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

Grillezett csirkemell
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mentás zöldborsósaláta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 kávéskanál rózsabors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Grillezett csirkemell
A csirkemellet felkockázzuk, majd a finomra vágott chiliből, a mézből és a rumból kevert pácba forgatjuk. Fél órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetve nyársra húzzuk. Megsózzuk, megborsozzuk és olajjal vékonyan bekenjük. Közepes magasságú grillrácson, minden oldalát aranybarnára sütjük.

Mentás zöldborsósaláta
A zöldborsót kevés cukorral és sóval ízesített vízben 5-6 percig főzzük, majd lecsepegtetve félre tesszük. Az újhagymát vékonyra karikázzuk, a petrezselymet és a mentát finomra vagdaljuk, a sajtot durvára reszeljük. A lime levéből, lereszelt héjából, némi sóból az olívaolajjal öntetet keverünk, majd a hozzávalókkal összeforgatjuk.
Tálaláskor hintsük meg gorombára őrölt rózsaborssal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)