Gyümölcsös pulykanyársak
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
| 15 dkg
aszalt szilva |
219 |
2.3 |
0.6 |
47.4 |
5 |
0 |
| 2 db
őszibarack |
41 |
0.7 |
0.1 |
9 |
1.7 |
0 |
| 60 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
| 1 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 1 kávéskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| igény szerint
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Előző nap az olajba keverjük a fahéjat, a feldarabolt chilit és a zúzott fokhagymát. Néhányszor összerázva langyos helyen pihentessük egy napig. Az aszalt szilvát áztassuk be a borba 2-3 órára. A hámozott, kimagozott barackot, vágjuk kockára és tegyük citromos vízbe. Kemény húsú barackot válasszunk. A gyümölcsöket váltakozva húzzuk nyársra, a szintén kockára vágott pulykamellel. Kenjük be a fűszeres olajjal és grillrácson, egyszer megfordítva süssük meg. Sütés közben egyszer-egyszer kenjük meg az olajjal.
Pirított mandulával megszórt párolt rizzsel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)