Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rakott pulyka karácsonyra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
20 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
3 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon süsasük át a kockára vágott bacont. A pörcöt szedjük ki. A sütőzsiradékon pirítsuk meg a kis kockára vágott, sózott pulykamellet. Adjuk a baconhoz. A visszamaraddt zsiradékba szórjuk a cukrot, a fahéjat, majd melegítsük össze a tejszínnel. A húsokat keverjük el a felkockázott almával, a félbe-negyedekbe vágott szilvával és a reszelt sajttal. Simítsuk tűzálló tálba és öntsük le a tejszínes jeverékkel. 180 fokra előmelegeített sütőben süssük 35-40 percig. Burgonyapürével tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)